© Steiermark Tourismus | Tom Lamm
Nyaralás Ausztria zöld szívében

STÁJERORSZÁG FELFEDEZÉSE

  Nyaralás a gleccsertől a borvidékig

  A stájer nyár lehetővé teszi mindazt, amire már mindannyian régóta várunk: hogy végre újra szabadnak érezzük magunkat, időt szakítsunk a kikapcsolódásra, a spontán kirándulásokra és közös kalandokat éljünk át. Köztudott, hogy az üdülésre való várakozás az egyik legszebb öröm, de egészen biztos, hogy a stájerországi nyaralás idén még ezt is felülmúlja majd.

  Top

  RÉGIÓK A NYARALÁSHOZ

  Az alpesi hegycsúcsokkal tarkított északi régióktól a tartomány mediterrán hangulatú déli vidékéig számtalan élmény és kaland várja a Stájerországban nyaralókat. Rejtett természeti kincsek, izgalmas családi kirándulóhelyek, különleges gasztronómiai élmények és szívélyes vendéglátók: fedezze fel a különféle stájer üdülőhelyeket!

  Gleccsertől a borig túraútvonal

  Stájerország egyik legszebb túraútja a Gleccsertől a borig túraútvonal. Ez a több szakaszból álló túraútvonal a Dachstein-gleccsertől a tartomány déli részén található borvidékig vezet, és ideális választás egynapos vagy akár többnapos túrázáshoz is. Útközben lenyűgöző hegyek, természetvédelmi területek, kulturális élmények, termálforrások és regionális specialitások várják a túrázókat.

  Stájerország sokszínűségének felfedezése

  KERÉKPÁRRAL STÁJERORSZÁGBAN

  Stájerország felfedezése kerékpárral különleges élmények egész sorát kínálja. Érezni a természet illatát és az erdők hűvösét, betérni egy hüttébe vagy vidéki borozóba, hallgatni a természet hangjait és közben kellemes tempóban haladni – a biciklizés és a hegyikerékpározás Stájerországban az utazás egyik legkülönlegesebb módja.

  Kezdődhet a kerékpártúra

  KULTÚRA VÁROSBAN ÉS VIDÉKEN

  A kulturális felfedeznivalók sokasága elbűvölő: Stájerország a történelmi kastélyoktól a modern építészetig kulturális kincsek sokaságát kínálja. Nyáron koncertek, klasszikus és kortárs fesztiválok, felolvasóestek vagy „kulturális élmények a szabadban” mottóval a csillagos égbolt alatt tartott színházi előadások varázsolják el az érdeklődőket – minden esetben különleges kulináris élményekkel párosítva.

  Kultúra a szabad ég alatt

  TERMÉSZETI KINCSEK

  Csendes és békés, mégis élettel teli – Ausztria zöld szívének természeti sokszínűsége a szőlőskertektől és alpesi legelőktől az erdővel borított tó- és folyóvidékeken át a gyümölcsösökig terjed. Egy nemzeti park, hét natúrpark, egy UNESCO-bioszférapark, a Stájerország északi részén található Lassingtal rezervátum, amely a legmagasabb védettségi kategóriába tartozik és több mint 50 Natura 2000 védett terület tartozik Stájerország természeti látnivalói közé.

  Természeti kincsek felfedezése

  VENDÉGKÁRTYÁK

  Vonzó szabadidős programok és izgalmas kirándulóhelyek: az egyes régiók vendégkártyái kedvezményeikkel megédesítik a Stájerországban töltött üdülést. A Schladming-Dachstein régió nyári vendégkártyájával például számos kirándulóhely és szabadidős program, köztük hegyi felvonók, fürdőtavak és túrabuszok, míg a tartomány déli részén elérhető Genusscarddal számtalan gasztromanufaktúra, múzeum és szabadstrand látogatható ingyenesen vagy kedvezményes áron.

  Vendégkártyák felfedezése

  ÜDÜLÉS A DACHSTEIN ÉS A BORVIDÉK KÖZÖTT

  Stájerország mindenki számára változatos nyaralást kínál – legyen szó akár a Mura, az Enns, a Rába vagy a Feistritz vadregényes folyóparti kerékpárútjain tett biciklitúráról vagy a zöldellő alpesi réteken át történő családi túrázásról, a környező alpesi magaslatokra nyíló lélegzetelállító kilátás minden esetben garantált.

  A cookie -k elfogadása a videó lejátszásához Marketing sütik elfogadása

  TIPPEK AZ AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBEN TÖLTÖTT ÜDÜLÉSHEZ

  A Stájerországban töltött aktív üdülés és kulturális kikapcsolódás izgalmas felfedezéseket tartogat a természet és a kultúra szerelmeseinek: a „Gleccsertől a borig” túraútvonalon ugyanúgy, mint a Mura, az Enns és a Stájer borvidék kerékpártúrán vagy a Graz környékén és Dél-Stájerországban tett kulturális felfedezőtúrán.

  Tippek és ötletek egy stájerországi nyaraláshoz

  Ahol a gyerekek jól érzik magukat, ott a szülők is boldogok. Stájerországban izgalmas élmények várnak kicsikre és nagyokra egyaránt: a Schladming-Dachstein régióban található, kifejezetten a gyermekek számára kialakított Kali via ferrata ösvénytől a Murtal régió lombkoronaútján át a grazi kulináris városnézésekig és a Rába-völgyi kerékpárútig, amely a Termál- és Vulkánvidéken át egészen Szentgotthárdig vezet. Nem megfeledkezve az EuroVelo 14 kerékpárútról, amely a Balatontól egészen Stájerországig vezet.

  Egyedi ajánlatot keres?

  Kérjen üdülési ajánlatot!

  A stájer vendéglátók nagy szívvel és szenvedéllyel gondoskodnak vendégeikről. Fedezze fel az érdekes szállásajánlatokat egy felejthetetlen nyárhoz Ausztria zöld szívében.

   

   

  #visitsteiermark #visitstyria

  KORONAVÍRUS: AKTUÁLIS HELYZET

  Itt fontos információk találhatók az aktuális osztrák helyzetről. Sok szeretettel várjuk önt Stájerországban.

  További információ

  TÉLI ÜDÜLÉS

  Hófödte alpesi tájak frissen karbantartott sípályákkal és sífutópályákkal, gyönyörű kézműves termékek az adventi vásárokon, kulináris finomságok a hüttékben és forró vizű termálforrások: ilyen a téli üdülés Stájerországban kicsik és nagyok számára.

  További információ