am Murradweg/R2: Radbrücke bei Stadl an der Mur | © Steiermark Tourismus | Pixelmaker

  Kerékpározás Stájerországban

  A sokszínű természetben, északon impozáns hegyekkel, keleten kilométeres almaültetvényekkel, délen pedig számtalan borvidékkel, olyan történelmi városok körül, mint Schladming, Bad Radkersburg, Leoben vagy Deutschlandsberg.

  3 nagyszerű kerékpáros útvonal Ausztria zöld szívében

  A természet, a művészet, a kultúra és a kulináris élvezetek szinte végtelen számú kerékpártúráin teljes mértékben élvezheti Stájerország sokszínűségét. Mind az alpesi északon, mind a mediterrán hangulatú délen a kerékpárosok különböző, változatos szakaszokra osztott útvonalakat találnak.

  A Weinland Steiermark kerékpártúrán a három borvidéket érintő körutak során kulináris élvezetek várják a bicikliseket a borok és a regionális finomságok kóstolása során.

  Ezt csak a Mura menti kerékpárúton találja meg: hegyi panoráma a Hohe Tauern Nemzeti Parkban, Murau történelmi kisvárosa és kellemesen meleg éghajlat a bor- és termálfürdő régióban.

  Az Enns kerékpárút kilométereken át vezet a hegyek és a víz világán keresztül. A Gesäuse és a Kalkalpen Nemzeti Parkban számtalan természeti látványosságot csodálhatunk meg.

  A túrák leírását angol nyelven találja.

  A hegyikerékpárosok, e-kerékpárosok, országúti kerékpárosok és Gravel kerékpárosok számára.

  Stájerország: a kerékpárosok paradicsoma

  A Schladming-Dachstein régió a tartomány egyik legjobb kerékpáros célpontja: számtalan változatos túraútvonal, kerékpáros park, kerékpáros iskola és buszjárat található itt. A Dachsteinrunde, a Planai és a Reiteralm trailparkjai, valamint a szomszédos Gesäuse-ban található Trans Nemzeti Park a hegyikerékpárosok eldorádója.

  Az elektromos kerékpárosok is jó kezekben vannak Stájerországban. A töltőállomásoknak és a kifejezetten az elektromos kerékpárok számára kialakított útvonalhálózatnak köszönhetően az üdülés kényelmes, élvezetes és mégis meglehetősen sportos.

  A számtalan hágóval rendelkező északi alpesi hegyvidéken keresztül vezető versenybiciklitúrák is sportosak. Míg Stájerország keleti és nyugati tájain kellemes melegben, könnyen járható utakon tekerhet versenybringájával.

  Ha egyformán szereti az országúti kerékpározást és a hegyi kerékpározást, akkor Stájerországot Gravel kerékpárral is felfedezheti. Ezzel a kerékpárral kedvére válthat aszfalt és terep között.

  Stájerország változatos túrakínálatában minden kerékpáros megtalálja a számára megfelelő útvonalat.

  A részleteket itt találja angol nyelven.

  Kerékpáros történelem

  Egy pillantás a múltba elég, hogy lássuk, a kerékpározás Stájerországban nem korunk divatja. Már 1884-ben versenyeket szervezett a grazi kerékpáros klub. Ma az amatőr kerékpárosok minden évben találkoznak a Bad Radkersburg-i Anradeln kerékpáros nyitóversenyen vagy a 3 napos Tour de Mur-en a Mura menti kerékpárúton.

  Stájerország nem csak a kerékpáros történelem legendáinak szülőhelye, mint Johann Puch, Rudi Mitteregger, Gerhard Schönbacher vagy Christoph Strasser. Olyan kerékpárokat is gyártanak itt, mint a Steirerbike, bikee vagy Geero.

  További információ angol nyelven itt található.

  Radfahren auf der Weinland Steiermark Radtour, Sernauberg | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm
  Radfahren am Murradweg, in Graz, Tegetthoffbrücke mit Blick auf Uhrturm | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm
  am Podolerteich im Naturpark Zirbitzkogel-Grebenzen auf der Teichrunde | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm
  am Murradweg/R2: beim Murturm in Gosdorf nahe Mureck | © Steiermark Tourismus | Pixelmaker

  Eurovelo 9 és 14

  Egy nagy egész részei: egy európai kerékpáros túrán Stájerország sem hiányozhat, mint úti cél. Az EuroVelo 9 egy része a Thermenradweg és a Mura menti kerékpárúton halad. Az EuroVelo 14 pedig azt mutatja, hogy minden jó dologból három van: ezen az útvonalon az Enns és a Mura kerékpárút, valamint a Weinland Steiermark kerékpártúra is áthalad.

  A túrák leírását angol nyelven itt találja.