© Südsteiermark | Michael Königshofer
Vakantie in het groene hart van Oostenrijk

DE STEIERMARK ONTDEKKEN

  ZOMERVAKANTIE VAN DE GLETSJER NAAR DE WIJN

  Zowel in de bergen, de wijngaarden, het natuurpark als in het nationale park: in de zomer laat de Steiermark zich van zijn mooiste kant zien. Er is hier volop ruimte voor persoonlijke belevenissen en een gezamenlijke time-out in de natuur. Tijd om met al je zintuigen de zomer opnieuw te ontdekken.

  Top

  DE REGIO'S VOOR JOUW ZOMERVAKANTIE

  Van het alpine noorden tot en met het mediterrane zuiden: in de Steiermark kunnen vakantiegangers volop genieten en avonturen beleven. Verborgen natuurjuweeltjes, leuke uitstapjes voor gezinnen, smakelijke verwennerijen, hartelijke ontmoetingen: ontdek de verschillende vakantiebestemmingen in de Steiermark.

  WANDELEN VAN DE GLETSJER NAAR DE WIJN

  Stap voor stap bergen, bossen, beekjes en boomgaarden ontdekken. Dat geeft nieuwe energie en maakt je hoofd vrij. Wandelen, van de natuur genieten en gezellig ergens pauzeren met een hapje en een drankje – dat is de fijnste manier om de Steiermark te ontdekken. Op de vele kilometers aan wandelpaden kun je heel gevarieerd bewegen: van de ruige bergen in het noorden, Europa's grootste aaneengesloten almgebied in het oosten tot en met de heuvelachtige wijnregio in het zuiden.

  WANDELVAKANTIE IN DE STEIERMARK

  FIETSEN IN DE STEIERMARK

  De Steiermark recreatief op de fiets ontdekken is heel plezierig. Maar ook sportievelingen vinden hier een ruim aanbod. Of je nu langs de grote rivieren zoals de Mur en Enns fietst of in de bikeparken gaat mountainbiken, op twee wielen van de Steiermark genieten is heel bijzonder.

  FIETSEN IN DE STEIERMARK

  CULTUUR IN DE STAD EN DAARBUITEN

  Van deze rijke cultuurschat wordt iedereen blij: van historische kastelen tot en met moderne architectuur, de Steiermark biedt veel culturele diversiteit in een indrukwekkend landschap. ‘Omgeven door het groen van cultuur genieten’, dat is het motto van de concerten, coole festivals, lezingen en theatervoorstellingen die hier 's zomers - en altijd met een culinair nevenprogramma - georganiseerd worden.

  CULTUUR IN DE BUITENLUCHT

  DE SCHATTEN VAN DE NATUUR

  Rustig en stil en toch vol leven – de diversiteit van de natuur in het groene hart van Oostenrijk is groot: van wijngaarden, almen, beboste riviergebieden tot en met boomgaarden. Het zijn de pareltjes van de Steiermark: een nationaal park, zeven natuurparken, een UNESCO-biosferenpark, een beschermd oergebied (het Lassingtal in het noorden van de Steiermark) en ruim 50 Europese natuurbeschermingsgebieden Natura 2000.

  DE NATUUR ERVAREN

  GASTENKAARTEN

  Leuke bezienswaardigheden en fijne uitstapjes: in enkele regio's van de Steiermark maken de voordelen van de regionale gastenkaarten het verblijf nog aangenamer. Zo kun je met de ‘Sommercard’ van de regio Schladming-Dachstein gebruik maken van kabelbanen, zwemmeren en wandelbussen. Met de ‘GenussCard’ kun je in het zuiden en oosten van de Steiermark culinaire ateliers, musea, zwemmeren en openluchtzwembaden gratis of met korting bezoeken.

  MEER INFORMATIE

  VAKANTIE TUSSEN DACHSTEIN EN WIJNREGIO

  De Steiermark biedt afwisselende vakanties voor iedereen - of je nu met z'n tweeën op een van de romantische rivieren-fietsroutes langs de Mur en Enns op pad bent, met het hele gezin op de almen wandelt of een van de vele langeafstandswandelroutes bewandelt en van het adembenemende uitzicht op de omliggende bergen geniet.

  VAKANTIETIPS IN HET GROENE HART VAN OOSTENRIJK

  Tijdens een actieve- en cultuurvakantie in de Steiermark kunnen liefhebbers van natuur en cultuur interessante dingen ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wandelroute ‘Van de gletsjer naar de wijn’? Of de fietstochten langs de Mur en de Enns? De ‘Weinland Steiermark Radtour’ of een cultuurreis door het zuiden van de Steiermark rond Graz?

  TIPS & INSPIRATIES VOOR EEN VAKANTIE IN DE STEIERMARK

  Waar kinderen plezier hebben, zijn ook de ouders helemaal blij. In de Steiermark kunnen groot en klein leuke dingen beleven: van de ‘Kali’-klettersteig voor kinderen in de regio Schladming-Dachstein, het boomkruinen-wandelpad en de Red Bull Ring in de regio Murtal tot en met de culinaire stadswandelingen in Graz en volop waterpret in de H2O -Therme in de thermen-en-vulkanen-regio.

  Liever een aanbieding op maat?

  VAKANTIEAANVRAAG VERSTUREN

  De Steiermarkse gastheren en -vrouwen zorgen met hart en ziel voor hun gasten. Bekijk het aantrekkelijke accommodatie-aanbod voor een onvergetelijke zomer in het groene hart van Oostenrijk.

  WINTERVAKANTIE

  Witte berglandschappen met vers geprepareerde skipistes en langlaufloipes, voortreffelijk vakmanschap op de kerstmarkten, warmwaterbronnen en culinaire verwennerijen in de hutten: dat is van de winter genieten in de Steiermark - voor groot en klein.

  MEER INFORMATIE

  #VISITSTEIERMARK #VISITSTYRIA