Österreichischer Skulturenpark südlich von Graz | © Region Graz / Mias Photoart | Mias Photoart

  OMGEVEN DOOR HET GROEN VAN CULTUUR GENIETEN

  De cultuur, de keuken en het landschap van de Steiermark zijn op zich al heel bijzonder. Van de late lente tot in de herfst worden deze drie elementen gebundeld. Onder het motto ‘omgeven door het groen van cultuur genieten’ worden er ook dit jaar weer culturele programma's georganiseerd.

  SUPERFIJN CULTUURAANBOD

  Op groene weiden, in prachtige wijngaarden en bloementuinen, op fraaie almen, in romantische kasteelparken en op idyllische binnenplaatsen: van cultuur genieten doen ze in de Steiermark graag buiten, vooral van mei tot oktober. In die periode worden er van het alpine noorden, het vruchtbare zuiden, het bergmassief tot en met de wijnregio, allerlei evenementen georganiseerd met als motto ‘omgeven door het groen van cultuur genieten’. 

  Wat dacht je van moderne kunst in het Oostenrijkse beeldenpark? Of een bezoek aan de Steiermarkse burchten en kastelen aan de Schlösserstraße, omgeven door indrukwekkende bergen en mooie wijngaarden? Of een rondleiding door een historisch klooster zoals Stift Admont? Ook een aanrader: wandel door het 'Tal der Geschichten in Stübing’, je treft er historische boerderijen aan ...

  Riegersburg | © Steiermark Tourismus | Günther Steininger
  © Christoph HUBER | Christoph Huber
  Schloss Eggenberg | © Steiermark Tourismus | Günther Steininger

  DE MOOISTE CULTUURJUWEELTJES VAN DE STEIERMARK

  Van middeleeuwse kasteelbinnenplaats tot en met modern beeldenpark: deze bezienswaardigheden van de Steiermark zijn van lente tot herfst ideaal voor culturele uitstapjes in de natuur.

  Meer informatie in het Engels.

  CULTURELE HOOGTEPUNTEN IN HET GROENE HART VAN OOSTENRIJK

  In de natuur van cultuur genieten gaat tijdens een vakantie in de Steiermark als vanzelf. Laat je tijdens het muziek- en literatuurfestival inspireren. Wandel midden in het groen langs moderne kunstwerken. Maak in historische gebouwen een reis naar vervlogen tijden! In het groene hart van Oostenrijk is er qua cultuurbeleving voor elk wat wils.

  DE MOOISTE CULTURELE FESTIVALS