© Schladming-Dachstein | Peter Burgstaller
Voor elk wat wils

Schladming-Dachstein

  EEN ONVERGETELIJKE WINTERVAKANTIE

  De regio Schladming-Dachstein biedt alles wat je nodig hebt om alle stress van je af te laten glijden en zorgeloos te genieten van de winter: een uitstekende keuken, gastvrije mensen en een divers aanbod van wintersportmogelijkheden. Op naar een zorgeloze wintervakantie!

  DE HOOGTE IN

  Het uitzicht waar je in Schladming-Dachstein overal op wordt getrakteerd, blijft je ongetwijfeld nog lang bij. In welke richting je ook kijkt, tekent zich tegen de heldere winterlucht een adembenemend bergpanorama af. En dat maakt het skiën, langlaufen en wandelen hier nét even iets specialer. 

  © Schladming-Dachstein | Christine Höflehner
  Kulinarik auf der 4-Berge Skischaukel | © Mirja Geh
  Kulinarik auf der 4-Berge Skischaukel | © Schladming-Dachstein | Mirja Geh
  Rodeln auf der Hochwurzen | © Rene Eduard Perhab
  Rodeln auf der Hochwurzen | © Rene Eduard Perhab | RENE EDUARD PERHAB reneperhab.at

  OP-EN-TOP GENIETEN VAN DE WINTER

  Maak je wintervakantie in Schladming-Dachstein onvergetelijk, met bijzondere activiteiten en lekker eten.   

  Rond je skidag af met een yogasessie midden in een schitterend sneeuwlandschap. Want wat is er nu heerlijker dan na een aantal actieve uren op de ski's even helemaal tot rust te komen in de natuur? En naast dat het geweldig ontspant, helpt het ook nog eens menig skiblessure voorkomen. Yoga is namelijk goed voor je coördinatievermogen, versterkt je spieren en activeert zowel lichaam als geest.

  Liefhebbers van de lokale keuken kunnen zich ook deze winter weer verheugen op het project Almkulinarik by Richard Rauch: bij diverse hutten in het skigebied en langs de langlaufloipes en winterwandelroutes staat opnieuw een speciaal gerecht op de kaart dat samen met Richard Rauch ontwikkeld is. Dat wordt smullen op topniveau!

  Ski amadé – made my day staat voor een speciale skidag boordevol bijzondere momenten. In kleine groepen van maximaal twaalf personen word je getrakteerd op een keur aan hoogtepunten. Altijd onder begeleiding van een professionele skigids. De ‘Dachstein Adventure’ tilt je skidag letterlijk en figuurlijk naar een hoger plan – naar bijna 3.000 meter hoogte, om precies te zijn. Je brengt een bezoek aan de bekende hangbrug, het Eispalast en de spannende Treppe ins Nichts, om vervolgens te genieten van een heerlijk ontbijt met ongekend uitzicht. Na een tocht door de Rosmarinstollen wordt de dag afgesloten met een indrukwekkende freeride-afdaling door de Edelgrieß.

  Met elke teug frisse berglucht komen lichaam en geest meer tot rust.  Volop genieten, eventueel onder begeleiding van een professionele skigids. Naast het Nordic Center Ramsau am Dachstein wacht er een keur aan idyllische dalloipes waar ontspannen langlauftochten gemaakt kunnen worden. Een van de mooiste is de Kristallloipe, die een geweldig uitzicht biedt op de imposante Klafferkessel en je langs de kristalheldere Untertalbach en dwars door het ongerept winterse landschap voert. Op koude winterochtenden wacht je hier een schitterend schouwspel en snap je meteen waar de naam van deze loipe vandaan komt.

  TV Schladming-Dachstein
  Ramsauerstraße 756, 8970 Schladming
  Tel.: +43 3687 23310
  info@schladming-dachstein.at
  www.schladming-dachstein.at/nl

  ACCOMMODATIES

  Met een breed palet aan bestemmingen en accommodaties tussen Ramsau am Dachstein, Gröbming, het Sölktal en het Donnersbachtal is er in Schladming-Dachstein echt voor elk wat wils.

  ZOEKEN & BOEKEN

  Voel de vrijheid. Verken de natuur. Ontdek nieuwe dingen. En geniet, geniet, geniet. Vind hier een passende accommodatie in Schladming-Dachstein. 

  ACCOMMODATIE ZOEKEN

  Tips

  Op zoek naar nog meer leuke winteractiviteiten? Van internationale wintersportwedstrijden tot knusse, kleinschalige evenementen: in Schladming-Dachstein is er altijd wel iets te beleven.

  Speciale wensen of op zoek naar een vakantie op maat?

  INFORMATIE AANVRAGEN

   

   

  Ontdek wat Schladming Dachstein ‘s winters te bieden heeft

  MEER VAKANTIETIPS