The delicatessen store, Styria | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm | for press only!

  Üdülés Ausztria ínyencboltjában

  Fedezze fel Stájerország kulináris kínálatát

  Stájerország változatos tájai számos finomságot rejtenek, olyannyira, hogy joggal nevezhetjük a tartományt Ausztria ínyencboltjának. A hegyvidéki északtól az ország déli, nyugati és keleti részének szőlőültetvényeiig, a különleges termelőktől a feldolgozásig: aligha van még egy olyan mezőgazdasági szempontból színes régió Európában, mint Stájerország, a finomságok földje.

  Megőrizve a régit és lehetővé téve az újat, mindig a természettel összhangban. Ez volt már Johann főherceg mottója is, de Stájerországban ma is fontos, hogy ezt az elvet kövessék. Legyen szó hús- vagy sonkakülönlegességekről, frissen fogott halról, friss, lédús stájer almáról, zöld aranyról – azaz tökmagolajról – vagy finom borról: Stájerország kulináris kínálata egyedülálló.

  Ételek és italok - akkor és most

  Regionális, szezonális és fenntartható. Szánjon időt a jó ételekre és a jó beszélgetésekre. Erdők, hegycsúcsok, alpesi legelők és kertek: Ausztria zöld szíve hol zord és szikár, hol lágy és édes. A termesztéstől a feldolgozottig, a nemesítéstől a tökéletes tálalásig – nagyszerű dolgok születnek az ínyenc manufaktúrákban és a kreatív szakácsok konyháiban. Ez vonatkozik az alpesi hüttékre és a díjnyertes éttermekre is. Mi a közös a stájerországi ínyenctermelők és a vendéglátók között? Szorosan kötődnek a régióhoz – és örömmel adják át a helyi ételek és italok iránti szenvedélyüket az éhes és szomjas vendégeknek.

  A kulináris úti célokról további információkat itt talál angol nyelven.

  Ízek a stájerországi hüttékben és alpesi legelőkön

  A stájerországi hüttékben és hegyi legelőkön a világ békés és nyugodt. Ez még az itt elfogyasztható ételeken is érződik, mint például egy kiadós fatányéros uzsonnán. A hitelesség és az eredetiség az Ausztria zöld szívében található hütték konyhájának védjegye. Pihenőre invitálnak, hogy kis szünetet tartsunk és figyelmünket a lényeges dolgokra irányítsuk, hiszen ez mindenkit örömmel tölt el.

  A hüttékről és az alpesi legelőkről további információkat itt talál angol nyelven.

  Stájer konyhaművészet

  Ha a stájerországi konyhaművészetre gondol, bizonyára az alma, a bor és a sütőtök jut eszébe. De az élvezetek eme trilógiáján kívül számos más stájer termék is létezik, amelyeket érdemes megkóstolni.

  A Dachstein-gleccser és a borvidék közötti különböző tájak jellegzetességei a tányéron lévő kreatív alkotásokban is visszaköszönnek. Nemcsak Johann Lafer, a stájerországi csúcsszakács, de a számos különleges kulináris élmény is izgalmas felfedezőutakra invitálják az ínyenceket.

  A stájer konyháról itt olvashat többet angolul.

  Gasztronómia Ausztria zöld szívében

  A kiváló minőségű termékek mellett Stájerország a vendéglátók szívélyességével is le tudja nyűgözni a vendégeket. A hagyományos borozóktól a kifinomult gourmet éttermekig az ételeket mindenhol extra adag stájer életörömmel tálalják. A regionális ízeket kereső ínyencek számára ajánljuk a díjnyertes Kulinarium Steiermark létesítményeit.

  A stájer házigazdákról itt olvashat bővebben angolul.