Schloss Eggenberg, Graz. Unesco Weltkulturerbe | © Steiermark Tourismus / ikarus.cc | Tom Lamm Schloss Eggenberg, Graz. Unesco Weltkulturerbe | © Steiermark Tourismus / ikarus.cc | Tom Lamm

KULTÚRA A TERMÉSZETBEN

Stájerország kultúrája, konyhája és tájai már önmagukban is különlegesek. Késő tavasztól őszig ez a három jellegzetesség még közelebb kerül egymáshoz és a „kulturális élmények a szabadban” mottóval idén is kiváló kulturális programok várják a Stájerországba látogatókat.

KULTURÁLIS AJÁNLATOK ÍNYENCEKNEK

Zöld réteken, buja szőlőskertekben és virágos réteken, idilli alpesi legelőkön, romantikus kastélyparkokban vagy álmatag belső udvarokban: Stájerországban számtalan kulturális élményt kínál a szabadban, különösen májustól októberig. Ekkor bontakozik ki a különféle események és rendezvények széles skálája – az alpesi északtól a termékeny délig, a hegyvidéktől a borvidékig.

Aki szeretné, az Osztrák Szoborparkban kortárs művészeti alkotásokat csodálhat meg. A stájer Kastélyút (Schlösserstraße) mentén csodás alpesi környezetben és idilli szőlőskertek között megbúvó várak és kastélyok várják a kirándulókat. Olyan történelmi apátságok és kolostorok várják, hogy megismerjék őket egy vezetett túra keretében, mint például az Admonti apátság. A Stübingben található szabadtéri múzeumban is érdemes tenni egy sétát, ahol különleges történelmi házakat csodálhatnak meg a látogatók…

Stift Admont, Seerosenteich | © Steiermark Tourismus / Sarah Valda | Sarah Valda
Riegersburg | © Steiermark Tourismus / Günther Steininger | Günther Steininger
Stephanie Renner

STÁJERORSZÁG LEGSZEBB KULTURÁLIS KINCSEI

A középkori várudvartól a modern szoborparkig: Stájerország ezen látnivalói tavasztól őszig izgalmas kulturális kirándulásra invitálják az üdülővendégeket a szabadba.

Részletes információ angol nyelven.

KULTURÁLIS FÉNYPONTOK AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBEN

Egy stájerországi nyaralás során különleges kulturális élményeket élhetünk át a szabadban. Hangulatos zenei és irodalmi fesztiválokon inspirálódhatunk. Kortárs művészeti alkotások mellett a sétálhatunk a természet kellős közepén vagy történelmi épületekben tehetünk képzeletbeli időutazást a múltba. Ausztria zöld szívében mindenki megtalálja a számára legérdekesebb kulturális élményeket.

Zaakceptuj cookies, aby odtworzyć wideo. Zaakceptuj marketingowe pliki cookies

A LEGJOBB KULTURÁLIS FESZTIVÁLOK