am Bauernhof Mandl in Murau | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm

  GEZINSVAKANTIE IN DE STEIERMARK

  Een gezinsvakantie in de Steiermark betekent spel, plezier en spanning. Tussen de gletsjer op de Dachstein, kristalheldere bergmeren, mysterieuze bossen, bloeiende almen, geurige boomgaarden en historische plaatsjes, valt er voor jong en oud heel wat te beleven.

  In het groene hart van Oostenrijk weten ze het maar al te goed: waar de kinderen het naar hun zin hebben, zijn ook de ouders helemaal blij! Jong en oud kunnen hier rekenen op leuke belevenissen, vooral 's zomers. Het aanbod is groot: van de avontuurlijke ‘Kali’-klettersteig voor kinderen in Ramsau am Dachstein, de lipizzaners in stoeterij Piber tot en met thermenplezier in de H2O-Therme in de 2-thermen-regio Bad Waltersdorf.

  De Steiermark is trouwens ook goed voorbereid op slecht weer: een bezoekje aan een van de musea, zoals het Frida & Fred Kindermuseum in Graz, is een tip voor regenachtige dagen. In de negen thermen van de Steiermark kan het hele gezin zich verheugen gevarieerde waterpret.

  SPECIALISTEN VOOR STEIERMARK-VAKANTIES MET HET HELE GEZIN

  Na een drukke dag kun je heerlijk ontspannen in een van de gezinsvriendelijke hotels. Overal in de Steiermark vind je accommodaties waar gezinnen van harte welkom zijn. Het aanbod van de in totaal 15 gecertificeerde gezinshotels is helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van gezinnen. Ze weten daar precies waar kinderen blij van worden.

  Meer informatie in het Duits.

  UITSTAPJES VOOR HET HELE GEZIN

  Van A voor avontuur, almbezoek of alpaca-wandeling tot Z voor 'Zotter Schokolade’ of ziplinen – in de vakantieregio's van de Steiermark kun je heel veel uitstapjes maken. Er is voor elk gezinslid wat wils.

  Meer informatie in het Engels.

  WANDELTOCHTEN VOOR GEZINNEN IN DE STEIERMARK

  Volwassenen genieten tijdens het wandelen gewoon van de prachtige natuur, kinderen willen meestal wat meer. Ook daarop zijn ze in de Steiermark voorbereid. Bij de speciale themawandeltochten horen dan ook spannende natuurbelevingen zoals kabbelende bergbeekjes en mystieke bossen.

  Meer informatie in het Engels.

  FIETS- & MOUNTAINBIKETOCHTEN VOOR GEZINNEN

  Met volle vaart: van kindvriendelijke paden tot en met gemoedelijke routes naar leuke speeltuinen – op de fietsroutes in het groene hart van Oostenrijk voelt het hele gezin zich thuis.

  Meer informatie in het Engels.

  Een fijne combinatie

  GEZINSVAKANTIE MET DE GASTENKAARTEN VAN DE STEIERMARK

  Vakantievieren en geld besparen – een combinatie die iedereen super vindt. Met de gastenkaarten van de Steiermark profiteren gezinnen van talrijke aanbiedingen, zoals korting op de toegang tot attracties, gebruik van de kabelbanen en nog veel meer.

  De ‘Sommercard’ van de regio Schladming-Dachstein is echt een heel fijne voordeelkaart. De kaart biedt gratis toegang tot ruim 100 attracties en activiteiten zoals de kabelbanen, openluchtbaden, overdekte zwembaden en musea, plus kortingen tot 50 procent bij ruim 100 bonuspartners. De ‘GenussCard’ is een must voor vakantievierende gezinnen in de thermen-en-vulkanen-regio, zowel in het oosten als het zuiden van de Steiermark. De naam van deze kaart zegt al genoeg. Met de kaart kun je gratis de leukste uitstapjes maken en bijvoorbeeld een kijkje nemen bij een van de makers van regionale producten.

  Urlaubstipps für Familienurlaub in der Steiermark