© Steiermark Tourismus | Harry Schiffer

  REIS NAAR DE STEIERMARK

  Comfortabel met trein, bus, vliegtuig of met eigen auto – het groene hart van Oostenrijk is vanuit elke richting heel makkelijk te bereiken. Met de juiste voorbereiding staat niets een ontspannen reis naar de populairste vakantiebestemming van de Oostenrijkers meer in de weg.

  Vliegreizigers kunnen rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Graz. De luchthaven van Graz ligt niet ver van het stadscentrum. Er is een goede verbinding met de S-Bahn. En dankzij de goede Europese en Oostenrijkse snelwegen is de Steiermark ook gemakkelijk met de auto bereikbaar.

  REIS NAAR DE BESTEMMING MET DE AUTO

  Met de auto naar het groene hart van Oostenrijk: handig en flexibel. Of je nu vanuit het noorden, zuiden, westen of oosten komt – de Steiermark is ook met de auto gemakkelijk te bereiken. Om wachttijden en files zo veel mogelijk te vermijden, raden we je aan om voor vertrek de actuele verkeerssituatie te bekijken.

  Let op het volgende: op de Oostenrijkse autowegen en snelwegen is een vignet op de voorruit van de auto verplicht. Sinds 2018 is het vignet ook in digitale vorm verkrijgbaar. Het zelfklevend vignet is verkrijgbaar bij de automobilistenclubs, benzinestations en de grensovergangen. Voor korte vakanties is een 10-daags vignet geschikt. Bezoek je de Steiermark en Oostenrijk langere tijd of vaker, dan is het vignet voor 2 maanden of één jaar de moeite waard.

  MET DE TREIN NAAR DE STEIERMARK

  Het spoorwegnet van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) beslaat 5.800 km en heeft een goede aansluiting op het Europese spoorwegnet. Er zijn meerdere verbindingen vanuit Nederland.

  MET DE BUS NAAR DE STEIERMARK

  Stap in, neem plaats en de busreis kan beginnen. Er zijn verschillende busmaatschappijen die je met alle comfort zoals airconditioning, toilet en vaak ook WiFi naar de Steiermark brengen:

  • Met FlixBus, de aanbieder van langeafstandsbusreizen, reis je vanuit tal van Europese steden voordelig naar Graz, Schladming, Liezen, St. Michael in het noorden van de Steiermark of Pinggau in het oosten van de Steiermark.

  REIS NAAR DE BESTEMMING MET HET VLIEGTUIG

  Met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Graz.

  Opstijgen en genieten. Kom je met het vliegtuig? Dan krijg je onderweg al een beeld van de Steiermark. Je landt op de luchthaven van Graz. Maar je kunt ook kiezen voor de luchthavens van Salzburg of Wenen. Vanaf de luchthavens van Salzburg of Wenen kun je dan verder met de trein.

  De luchthaven van Graz, niet ver van de stad

  De luchthaven van Graz (GRZ) ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad Graz. Met het openbaar vervoer ben je er zo:

  • Met de stadsbus sta je in ongeveer 20 minuten in het centrum van Graz.
  • Het treinstation is vijf minuten lopen vanaf de terminal. 

  OP PAD IN DE STEIERMARK

  Wil je in de Steiermark zonder auto op pad? Maak dan gebruik van het goed georganiseerde openbaar vervoer. Het mobiliteitsaanbod bestaat uit bussen, treinen, trams, taxi's en ‘car sharing’.

  Tip: met de ‘Altstadtbim’ (bepaalde tramlijnen) op pad in het centrum van Graz. Handig en gratis: een aanbod dat je niet mag missen. Inderdaad, een ritje met de ‘altstadtbim’ door het centrum van Graz is helemaal gratis.

  Meer informatie in het Engels.