© Katrin Kerschbaumer Photography | Katrin Kerschbaumer Photography
Een heerlijke zomervakantie

Ausseerland Salzkammergut

  PLEKKEN VOL GELUK EN TIME-OUTS

  Dankzij de adembenemende natuurlandschappen en unieke plaatsen vol traditie, garandeert de regio Ausseerland Salzkammergut altijd een heerlijke time-out. De kleuren van Moeder Natuur en het samenspel van de elementen water, aarde, vuur en lucht nodigen hier uit tot een heerlijk verblijf.

  DAT IS PAS ZOMER

  In de regio Ausseerland Salzkammergut met zijn bontgekleurde natuur geniet je pas echt van de zomer. Hier kun je actief op pad met een e-bike, mountainbike of in wandelschoenen en daarna smullen van een culinaire beloning in een berghut of in het dal. Onderweg geniet je van het adembenemende landschap tussen de Loser en de Tauplitz. Echt veel te fijn, om maar even te blijven. 

  © Tom Lamm | ikarus.cc | Tom Lamm
  Salzkammergut BergeSeen E-Trail | © Salzkammergut | Katrin Kerschbaumer Photography
  © Katrin Kerschbaumer Photography | Katrin Kerschbaumer Photography

  DE NATUUR IN

  In de regio Ausseerland Salzkammergut vind je de echte Steiermarkse leefcultuur.

  Langs talloze meren, door prachtige natuurlandschappen met uitzicht op de bergen: Het Ausseerland Salzkammergut
  biedt afwisselende tochten van alle moeilijkheidsgraden tussen het Dachstein- en het Totemgebergte, zoals het Salza-circuit
  of het nieuwe Augst pad.

  Tijdens de culinaire ontdekkingstochten met een ‘Plätte’ (een traditionele houten boot) geniet je van het kristalheldere water van de Altausseer See, de Grundlsee of de Toplitzsee. Tijdens de tocht wordt een smakelijk ontbijt geserveerd en voel je de traditie van de regio.

  De ‘Ausseerland Genusslandkarte’ biedt een overzicht van de beste adressen voor culinaire verwenmomenten in de regio. De zalmforel uit de Altausseer See is een aanrader voor iedereen die van regionale gerechten houdt. Talrijke horecagelegenheden – bijvoorbeeld de Almrauschhütte – verwennen hun gasten met traditionele gerechten en gastvrijheid.  

  Traditie neemt in de regio Ausseerland Salzkammergut nog steeds een heel speciale plaats in. Hier kun je zien hoe bekwame ambachtslieden hun oude, in vergetelheid geraakte ambachten weer tot leven brengen. De ‘Ausseerland Selektion’ biedt in dit kader een selectie van uitzonderlijke bedrijven met bijzondere producten en diensten.

  TV Ausseerland Salzkammergut
  Bahnhofstraße 132
  A-8990 Bad Aussee
  Tel.: 0043-3622-540400
  info@ausseerland.at
  www.ausseerland.at

  ACCOMMODATIES

  In de vakantieplaatsen tussen Altaussee en Bad Mitterndorf tot aan de Tauplitzalm vind je veel accommodatiemogelijkheden in verschillende categorieën.

  ZOEKEN & BOEKEN

  Vrijheid voelen. Natuur ervaren. Nieuwe dingen ontdekken. En diep en ontspannen ademhalen. Volg je hart en vind de juiste accommodatie voor je vakantie in de regio Ausseerland Salzkammergut. 

  ONLINE ACCOMMODATIE ZOEKEN

  NOG MEER TIPS VOOR EEN VAKANTIE IN AUSSEERLAND SALZKAMMERGUT

  Ontdek in de vakantieregio Ausseerland Salzkammergut de charme van het ongerepte landschap en de traditionele manier van leven.  

  Liever een aanbieding op maat?

  VAKANTIEAANVRAAG VERSTUREN

   

   

  Ontdek de vakantieregio in de zomer

  MEER OVER DE VAKANTIEREGIO AUSSEERLAND SALZKAMMERGUT