the table is set, during summer vacation | © Steiermark Tourismus | Bernhard Bergmann

  SMULLEN IN DE STEIERMARK

  De gevarieerde landschappen van de Steiermark brengen een groot aantal lekkernijen voort, zodat het gebied ook wel de ‘delicatessenwinkel van Oostenrijk’ genoemd wordt. Van het bergachtige noorden tot en met de wijnbergen in het zuiden, westen en oosten van de deelstaat, van geselecteerde landbouwproducten tot en met veredelingsbedrijven: bijna geen enkele andere regio in Europa is qua agrarische activiteiten zo veelzijdig als verwenregio Steiermark.

  ETEN EN DRINKEN – TUSSEN TOEN EN NU

  Het oude behouden en het nieuwe toestaan, altijd in harmonie met de natuur. Dat was toen al het motto van aartshertog Johann – en dat geldt nu nog steeds. Of het nu gaat om vleeswaren, hamspecialiteiten, vers gevangen vis, fris-sappige Steiermarkse appels, groen-gouden pompoenpittenolie of edele wijnen: wat in de Steiermark met veel liefde geteeld en geproduceerd wordt, is een feest voor je smaakpapillen.

  Eerlijk en bewust genieten. Regionaal, seizoensgebonden en duurzaam. Tijd hebben en tijd nemen voor lekker eten en fijne gesprekken. Bossen, bergtoppen, almen en tuinen: het groene hart van Oostenrijk is soms ruig en pittig, soms prachtig en vriendelijk. Van teelt, verwerking, veredeling tot en met perfectie op het bord: de delicatessenmakers en creatieve koks zorgen voor fantastische verwennerijen. Dat betekent smullen, van almhut tot en met toprestaurant. 

  Wat hebben de producenten van al dat lekkers en de gastheren/vrouwen in de Steiermark gemeen? Ze zijn diep geworteld in de regio en geven hun passie voor het lokale eten en drinken graag door aan hun hongerige en dorstige gasten. 

  Meer informatie in het Engels.

  DE SMAAK IN HUTTEN EN OP ALMEN IN DE STEIERMARK

  In de hutten en op de almen van de Steiermark is de wereld nog in balans. En dat proef je bijvoorbeeld bij een lekkere ‘Brettljause’. Authenticiteit en originaliteit zijn kenmerkend voor de hutten in het groene hart van Oostenrijk. Een plezierige plek om even te genieten en je te richten op de essentie. Wie wil dat niet?

  Meer informatie in het Engels.

  STEIERMARKSE GASTRONOMIE

  Wie aan lekkere dingen uit de Steiermark denkt, denkt aan appels, wijnen en pompoenen of aan de ‘Südsteirische Weinstraße’. Maar naast deze smakelijke verwennerijen in drievoud zijn er nog heel veel andere Steiermarkse producten, die zeker het proeven waard zijn. 

  De verschillende landschappelijke kenmerken tussen de Dachsteingletsjer en de wijnregio komen ook tot uiting op je bord.

  Meer informatie in het Engels.

  GASTRONOMIE IN HET GROENE HART VAN OOSTENRIJK

  De Steiermark maakt niet alleen indruk met een uitstekende kwaliteit van zijn producten, maar ook met zijn hartelijke gastheren en -vrouwen. De authentieke gerechten worden van traditioneel wijnlokaal tot en met bekroond restaurant geserveerd met een extra portie Steiermarkse levensvreugde. Een tip voor alle fijnproevers die op zoek zijn naar regionale smaak: de gelegenheden met het keurmerk ’Kulinarium Steiermark’.

  Meer informatie in het Engels.