Winterwellness im Rogner Bad Blumau | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm

  THERMEN & SPA’S IN DE STEIERMARK

  Negen thermencentra tussen Bad Mitterndorf en Bad Radkersburg: er is voor elk wat wils. Er zijn tal van spa-centra zoals het ‘Narzissen Vital Resort’ in Bad Aussee en de ‘Asia Spa’ in Leoben. Het aanbod is verfrissend voor lichaam en geest en een verwennerij voor de ziel. Wie in de Steiermark ontspanning zoekt, hoeft niet lang te zoeken.

  Zo ontspannen de Steiermarkers

  DE DIVERSITEIT AAN THERMEN IN DE STEIERMARK

  Vanuit een diepte tot 3.000 meter borrelt het naar boven: warm bronwater – het levenselixer van de Steiermark. Maar naast het geneeskrachtige effect van het water bieden de thermen in de regio ook veel weldaad voor lichaam en geest. Voor wie ontspanning zoekt, zijn er verschillende behandelingen met voortreffelijke producten uit de Steiermark. Daarbij worden zowel klassieke en Oosterse als internationale, innovatieve behandelingen gecombineerd en aangevuld met natuurlijke voel-je-lekker-ideeën. 

  Van het bergachtige noorden tot en met het zonnige zuiden, van gezinstherme tot en met wellness-tempel: in het groene hart van Oostenrijk vind je tientallen wellbeing-oases. Het zuidelijkste kuuroord Bad Radkersburg heeft geneeskrachtige bronnen, die een gunstig effect hebben op het bewegingsapparaat. In het noorden biedt de Grimming-Therme een fantastisch bergpanorama, relaxzones en een leuk gedeelte voor de kids.  

  Samengevat: voor regeneratie en wellness voor lichaam en geest zijn de thermen van de Steiermark de ideale plek.

  Meer informatie in het Engels.

  SPA-CENTRA IN DE STEIERMARK

  Allemaal verwennerijen: zowel in het noorden met de gezonde berglucht, het zout van het Ausseerland en de arvedennen, als in het zuiden met de appels, druiven, pompoenen en vlierbessen. Wat dacht je van een saunaopgieting tussen de witte bergen of een kruidenpakking met uitzicht op een wijngaard in herfstkleuren? In de spa-centra van de Steiermark vind je het hele jaar door unieke verwenmomenten midden in een indrukwekkende natuur. 

  Pakkingen, baden, massages en meer: elk wellness-centrum in de Steiermark biedt aanbiedingen op maat en individuele behandelingen. Wat je ook kiest: je merkt hoe snel je alles van je afschudt en hoe je in een mum van tijd volledig ontspant. 

  Eindelijk tijd voor jezelf, voor een wellness-weekend met z'n tweetjes of voor een spa-dag met vrienden. De Steiermark heeft verschillende wellness-plekken waar je volledig in de watten wordt gelegd: 

  Meer informatie in het Engels.

  Nu is de keuze aan jou: welke Steiermarkse thermenregio wordt jouw persoonlijke geluksplek? Het bergachtige noorden of het zachtglooiende zuiden? De thermen en spa-centra in de Steiermark bieden individuele ontspanning. Geniet van een heel bijzondere, weldadige time-out! 

  Therme im Winter | © Thermen- & Vulkanland Steiermark / Harald Eisenberger | Harald Eisenberger
  © Die Abbilderei Sajovic&Scherr GesbR | Die Abbilderei
  © Steiermark Tourismus | Tom Lamm