Skifahren auf der Hochwurzen | © Schladming-Dachstein | Peter Burgstaller

  SKIËN IN DE STEIERMARK

  Wat hebben recreatieve skiërs, freeriders, carvers en snowboarders met elkaar gemeen? Ze genieten allemaal op hun eigen manier van een vakantie in de skigebieden van de Steiermark.

  Van kilometerslange pistes, afdalingen in de verse poedersneeuw tot en met steile hellingen met firnsneeuw: het groene hart van Oostenrijk is een aantrekkelijke wintersportbestemming. Dat komt mede door de verschillen in topografie en het grote aanbod: van het skigebied op de Dachsteingletsjer, de enorme wintersportarena's zoals het 4-bergen-skigebied Schladming tot en met de kleine, fijne skigebieden in het zuiden en oosten.

  En niet te vergeten... 

  • De grote hoogtes en moderne besneeuwingsinstallaties zorgen voor sneeuwzekerheid.
  • En de honderden skihutten en sneeuwbars zorgen voor energie en culinaire verwennerijen.
  © Steiermark Tourismus | Tom Lamm
  Skifahrer-Nachwuchs am Kreischberg | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm
  Skifahren auf der Planneralm | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm

  SKIGEBIEDEN VOOR SPORTERS EN GEZINNEN IN HET GROENE HART VAN OOSTENRIJK

  Gletsjerskigebied, snowboard-paradijs en 4-bergen-skigebied Schladming met de legendarische ‘Nightrace’: de Steiermark heeft skiërs en snowboarders veel te bieden. Daarbij heeft elke regio zijn eigen aantrekkelijkheden op het gebied van wintersport. Wil je weten welke dat zijn?

  Mijn kleine maar fijne skigebied: werkelijk iedereen vindt in de Steiermark de ideale wintersportbestemming. De overzichtelijke en toch afwisselende skigebieden bieden een extra portie Steiermarkse charme.

  Redenen genoeg om de skigebieden in het groene hart van Oostenrijk eens nader te bekijken – zowel de grootste en mooiste als de kleine en fijne.

  MET HET HELE GEZIN IN DE STEIERMARK SKIËN

  De Steiermark heeft heel wat in petto voor de kleine wintersporter: tussen de Dachstein en Stuhleck kunnen ze veel winterpret verwachten. Kinderskiklasjes, oefenliften, vliegende tapijten ... De Tauplitz heeft als onderdeel van het ‘Schneebärenland’ aantrekkelijke arrangementen en in skigebied Riesneralm in Donnersbachwald kunnen de kleintjes rekenen op het ’1e Oostenrijkse kinderskigebied’, een echte sensatie. Vijf hectare groot en met vijf liften.

  Nog meer tips voor gezinnen: van het Yabba-Dabba-Doo-Land op de Kreischberg worden kinderen heel blij. Het skigebied in het Lachtal heeft een eigen ’Kinder-Lachtal’ en op de Galsterberg treffen de kids een Gallisch skidorp aan.

  FUNPARKS, FUNSLOPES EN MEER

  Ready, shred, go! Naast het veelzijdige piste-aanbod maakt de winterse Steiermark ook grote indruk met een ruime keuze aan funparks en funslopes. De ideale omstandigheden en perfect geprepareerde elementen zorgen ervoor dat freestylers van elk niveau het helemaal naar hun zin hebben. 

  Dit zijn onder meer de bekendste adressen voor veel adrenaline en hoogstandjes:

  DE SKI- EN SNEEUWSPORTSCHOLEN VAN DE STEIERMARK

  Wat Hans leert, leert kleine Hans twee keer zo snel: de bijna 60 skischolen zorgen ervoor dat de kids de eerste skikunsten snel onder de knie krijgen. Maar ook voor volwassenen die willen leren skiën, hebben de ski- en sneeuwsportscholen in de Steiermark een passend aanbod. Net als voor alle herintreders die langere tijd niet op de latten hebben gestaan.

  REGIONALE SKIPASSEN IN DE STEIERMARK

  • Skiregio Schladming-Dachstein Ski amadé
  • ‘Schneebärencard’Planneralm, Riesneralm, de Tauplitz, Loser en Kaiserau
  • ‘Mur-Mürz Top Skipass’: Turracher Höhe, Kreischberg, Grebenzen, Lachtal, Gaal, Obdach, Kleinlobming, Salzstiegl, Präbichl, Brunnalm-Hohe Veitsch, Turnau-Schwabenbergarena en Stuhleck
  • ‘Oststeiermark WinterCard’: Almblickskiliften, ‘Familienschiberg St. Jakob im Walde’, Hochwechselliften, Holzmeisterlift Sommeralm, Pirstingerkogellift, Schneeland Wenigzell, Ski-Waldheimat Hauereck, Skilift Wiesenhofer en Teichalmliften (plus de langlaufgebieden Joglland Loipe en Teichalm Loipe)
  • ‘Steiermark Joker’30 skibergen en 4 thermen garanderen skipret en thermenplezier in de Steiermark.

  Nog meer skiplezier en ook nog geld besparen: genoeg goede redenen dus voor een skivakantie in de Steiermark!