Langlaufen in Ramsau am Dachstein | © Schladming-Dachstein | Peter Burgstaller

  LANGLAUFEN IN DE STEIERMARK

  Landschappen met een flink pak sneeuw, kristalheldere berglucht en fantastische uitzichten: met langlaufen is je hele lichaam in beweging en vind je je eigen ritme. Je geniet van de stilte, ademt ontspannen en laat de stress en hectiek achter je. Je werkt aan je vitaliteit en verbetert je uithoudingsvermogen. En dat gaat in de Steiermark uitstekend! Want de met het kwaliteitskeurmerk onderscheiden langlaufregio's en langlaufhotels staan garant voor een onvergetelijke langlaufvakantie in Oostenrijk!

  Trouwens: tegenwoordig weten we dat wintersport erg gezond is. Bij het langlaufen ...

  • Gebruik je 600 spieren tegelijk en train je alle spiergroepen.
  • Versterk je met name je bovenlichaam, romp en benen. 
  • Stimuleer je je hart en bloedsomloop op een gezonde manier.
  • Ontzie je de gewrichten.
  • Verbeter je de coördinatie. 
  • Kun je door in de gezonde winterlucht te bewegen tussen de 500 en 700 calorieën per uur verbranden. 

  Ramsau am Dachstein, Bad Mitterndorf en de Jogllandloipe zijn de drie toppers op langlaufgebied. Vooral het ‘Nordische Zentrum Ramsau am Dachstein’ staat tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk bekend om zijn hoge competentie.

   

  Volg je hart

  LANGLAUFREGIO'S MET HET KEURMERK VOOR LANGLAUFLOIPES

  Langlaufen is een avontuurlijke reis met twee doelen: het is een tocht in de mooiste winterlandschappen van de Steiermark en een tocht naar jezelf. Hoe dat gaat? Door altijd in het juiste spoor te blijven! En dat gaat heel goed in de 15 onderscheiden langlaufgebieden in het groene hart van Oostenrijk. Ze dragen allemaal het kwaliteitskeurmerk voor langlaufloipes van het ‘Steirische Skiverband’ – een keurmerk dat staat voor uitstekende competentie en een eersteklas aanbod.

  Meer informatie in het Engels.

  „Langlaufen is hip, trendy en gezond.“
  Dr. Alois Stadlober, Nordic-sportcoördinator in de Steiermark die in 1999 het estafettegoud pakte

  DE LANGSTE GLETSJERLOIPE TER WERELD

  15 kilometer onbelemmerd uitzicht op het Dachsteinmassief. Dat is wat de langste gletsjerroute ter wereld – de Dachsteinpanoramaloipe – biedt. Toplanglaufers trainen hier elk jaar weer ter voorbereiding op de Nordic World Cup. Maar dankzij het aangename parcours van de loipe kunnen ook recreatieve langlaufers genieten van de adembenemende tocht op een hoogte van 2.700 meter.

  LEREN LANGLAUFEN

  Wie kan wandelen, kan ook langlaufen. De enige voorwaarde is de juiste techniek – en die kun je leren tijdens de speciale cursussen. Je dient je spieren en gewrichten te ontzien. Alleen zo kan je lichaam overal van genieten en kun je stap voor stap tot rust komen.

  Langlaufen, snel geleerd: een aantal Steiermarkse langlaufscholen bieden vier uur durende kennismakingslessen aan. En in samenwerking met de langlaufhotels, ook ‘Langlaufen leren in 6 uur’.

  LANGLAUFEN WANNEER HET DONKER WORDT

  Met floodlight op de loipe? In de volgende regio's maken langlaufers van de nacht een dag:

  • Avondloipe in Ramsau am Dachstein (4 km)
  • Jogllandloipe in St. Jakob im Walde (in het oosten van de Steiermark) (4 km)
  • Weirerteichloipe in de regio Murau (4 km)
  • Krumpenloipe bij Trofaiach (2,5 km)

  BIATLON

  Bij biatlon zijn snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, concentratie en precisie heel belangrijk. En dan is er nog het contrast tussen hoge hartslag door het langlaufen en het zo stil mogelijk houden van het geweer tijdens het schieten. De biatloncursussen in de verschillende langlaufgebieden in de Steiermark zijn ideaal om kennis te maken met de uitdagende combinatie van langlaufen en schieten. De cursussen worden aangeboden in Ramsau am Dachstein, St. Jakob im Walde, Trofaiach en in ‘Loipenzentrum Weirerteich’ in de regio Murau.

  LANGLAUFEN VOOR VROUWEN

  Regelmatig langlaufen houdt je jong – daarom is langlaufen de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral onder vrouwen. Vrouwen die aandacht hebben voor hun gezondheid, nieuwe energie willen opdoen en graag in de winterse natuur op pad gaan. Als beloning kun je in de Steiermark rekenen op heerlijke massages, geneeskrachtige baden en wellness-toepassingen. Bijvoorbeeld tijdens de speciale ‘Ladies Langlauf & Yoga’-dagen in Murau.