© TV Hochsteiermark | nicoleseiser.at
Természetes dopping mindenkinek

Hochsteiermark

  ILYEN IS LEHET A NYÁR

  A Mariazell, a Hochschwab és a Semmering, valamint a két történelmi város, Bruck an der Mur és Kapfenberg között található Hochsteiermark régió, avagy Magas-Stájerország nyáron üdítően zöld oldalát mutatja. Az impozáns hegyek és alpesi rétek, valamint az erdők és a vizek egyedülálló gazdagsága lehetővé teszi, hogy elmerüljünk a természetben.

  TERMÉSZETI ÉS KULTURÁLIS ÉLMÉNYEK

  Harmóniában a természettel – Magas-Stájerországban a Hochschwab vagy a Mürzer Natúrparkhoz tartozó Rax, Schneealm és Veitsch alpesi világában tett hegyi túrák alkalmával ugyanúgy új energiával töltődhetünk fel, mint amikor valami újat tanulunk az olyan tematikus túraútvonalakon, mint a Stanzer Sonnenweg vagy a Bründlweg. A régióban kulturális élményekből sincs hiány: a kínálat a Mariazelli bazilikától, a Peter Rosegger Waldheimat régió múzeumain át a Mürzzuschlagban látható kiállításokig terjed.

  Im wind+bike Park auf der Pretul | © TV Hochsteiermark
  Im wind+bike Park auf der Pretul | © TV Hochsteiermark | nixxipixx.com
  © Steiermark Tourismus | Leo Himsl
  Wanderung im Hochschwabgebiet | © Steiermark Tourismus
  Wanderung im Hochschwabgebiet | © Steiermark Tourismus | Tom Lamm

  TERMÉSZETES ENERGIAFORRÁS

  Magas-Stájerországban csak úgy lüktet az élet köszönhetően az erdő, a víz és a túrázás hármasának.

  Stájerország erdőkben leggazdagabb vidéke a mohák, tűlevelek és lombkoronák zöldjével, valamint csendes pillanatokkal és elegendő személyes térrel várja a kikapcsolódni vágyókat... A Pogusch-hágó 11,4 km hosszú Bründlweg ösvényén tett túra és erdőfürdő különleges élményt jelent minden érzékszervünknek. Itt egészséges erdei levegőt szívhatunk és élvezhetjük a Kapfenbergről – a „Tor zu den Weltmarktführern” kapuból – nyíló csodálatos kilátást. A túrázás nem is lehetne ennél szebb! Útközben nyolc menedékház várja válogatott stájer finomságokkal a megéhező vagy megszomjazó kirándulókat.

  A Mürz folyó mentén kanyargó Mürztal kerékpárút ideális választás mindazoknak, akik a hűs ártéri erdő nyújtotta természeti élményeket szívesen kombinálnák kulturális programokkal és városlátogatással. Túra közben megpihenni és új energiával feltöltődni az útvonalon elérhető kisvárosok vendéglőiben és kávézóiban lehet, mint Mürzzuschlag, Krieglach, Kindberg és Kapfenberg vagy Bruck an der Mur, ahol a Mürztal kerékpárút egyesül a Mura kerékpárúttal. A családok és a kényelmes kerékpárosok is nagyra értékelik a folyóparti kerékpárutat, mivel többnyire lankás útvonalon vezet, számos kulináris és kulturális célponttal. Tipp: a Mürzsteg és Mürzzuschlag közötti szakasz a Mürzer Oberland Natúrparkon át vezet az egykori Neubergi vasút vonalán.

  Csak a kultúra teszi igazán színessé az életünket. Mi sem természetesebb tehát, mint a magas-stájer természetben átélt kalandok után egy zenei előadással zárni a napot. Talán a Mürzer Oberland Natúrparkban található Neubergi apátsági templomban? Vagy a csodálatos Mariazelli bazilikában, Közép-Európa egyik legkedveltebb zarándokhelyén? Ezeket az különleges kulturális élményeket olyan koncertek teszik lehetővé, mint például a Neubergi Kulturális Napok, a „Hidak” fesztivál vagy a Nemzetközi Brahms Fesztivál Mürzzuschlagban.

  Csak annyit kell tennünk, hogy kiválasztjuk, mit is szeretnénk: esetleg egy művészi módon megkomponált menüt a hat díjnyertes séf egyikétől? Ez az ínyencmenü olyan különleges vadételeket ígér, mint a szarvasszív libamájjal, egy ízletes ragu szarvasból vagy az őzből, amihez jól illik egy erős fenyőrügyes sör. A halételeket illetően a pisztrángtól a szajblingig számtalan ízletes halfaj közül válogathatunk. Az olyan desszertek miatt is megéri ellátogatni Magas-Stájerországba, mint például a túrós császármorzsa áfonyalekvárral. A kulináris kínálat gazdagsága és minősége azoknak az ambiciózus séfeknek köszönhető, akik a regionális alapanyagokra támaszkodva egyszerű, de fantasztikus ételeket készítenek.

  TV Hochsteiermark
  Herzog-Ernst-Gasse 2, 8600 Bruck an der Mur
  Tel.: +43 3862 55020
  tourismus@hochsteiermark.at
  www.hochsteiermark.at

  SZÁLLÁSHELYEK

  A Mariazell és Mürzzuschlag, a Hochschwab lábánál fekvő Aflenz, a Peter Rosegger Waldheimat régió és Bruck an der Mur között található üdülőhelyeken különböző kategóriájú szálláshelyek széles választéka várja az üdülővendégeket.

  KERESÉS ÉS FOGLALÁS

  Élvezni a szabadságot. Elmerülni a természetben. Új dolgokat felfedezni. Egész egyszerűen csak fellélegezni. Utazzon oda, ahová a szíve viszi és találja meg a megfelelő szállást a Magas-Stájerországban töltött üdüléséhez már most!

  SZÁLLÁSHELYEK KERESÉSE ONLINE

  ITT AZ IDEJE, HOGY EGY KIS IDŐT TÖLTSÜNK A TERMÉSZETBEN

  Hochsteiermark: lenyűgöző hegyek, erdei nyugalom és álmatag városok a stájer Semmering lábánál.

  Személyre szabott ajánlatot keres?

  KÉRJEN ÜDÜLÉSI AJÁNLATOT!

   

   

  Fedezze fel az üdülőrégiót nyáron!

  MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ MAGAS-STÁJERORSZÁGRÓL