Entspannen im Garten Österreichs | Bernhard Bergmann | © Oststeiermark Tourismus, Bernhard Bergmann
Üdülés Ausztria kertjében

Oststeiermark

  PIHENÉS A TERMÉSZETBEN

  A régió természeti értékei önmagukért beszélnek: Kelet-Stájerország Ausztria kertjeként zöldellő alpesi legelőkkel és szelíd dombokhátakkal, árnyas erdőkkel és eldugott természeti gyöngyszemekkel várja az üdülővendégeket. A természeti értékekkel való gondos bánásmódnak köszönhetően a termékeny tájak gyümölcsösökké, zöldségeskertekké, fűszerkertekké és szőlőskertekké alakulnak át.

  VÁLTOZATOS TERMÉSZETI ADOTTSÁGOK

  Legyen szó egy frissítő fürdőzésről a Stubenbergsee-ben, a történelmi hangulatú városok kulturális programjairól vagy a rétek és mezők kínálta kulináris finomságokról – Kelet-Stájerország képeskönyvbe illő nyári kalandokat kínál az üdülővendégeknek.

  Sonnenliegen im Kräutergarten
  Sonnenliegen im Kräutergarten | © TV Oststeiermark | Bernhard Bergmann
  Familienspaß am Stubenbergsee | © Oststeiermark Tourismus, Bernhard Bergmann
  Familienspaß am Stubenbergsee | © TV Oststeiermark | Bernhard Bergmann
  Altstadtflair in Hartberg | © TV Oststeiermark | Bernhard Bergmann

  FESTŐI NYARALÁS

  A kelet-stájerországi nyár olyan, amiről a legtöbb ember álmodik. Itt kedvünkre pihenhetünk, közös élményekben lehet részünk, valamint kiváló ételeket és italokat fogyaszthatunk.

  Kelet-Stájerországban a kerékpározás minden vállfaja képviselteti magát. A régióban az élménybringázástól kezdve az e-bike túrákon, az országúti biciklizésen és a hegyi kerékpározáson át a két keréken való közlekedés bármely típusához találhatunk különböző nehézségű kerékpárutakat és hegyikerékpáros ösvényeket. A Jogllandban található Miesenbach TrailLand mindenekelőtt kellő egyensúlyérzéket és kitartást, valamint bátorságot követel a bringásoktól, de izgalmas kihívást is kínál mindazoknak, akik szeretik az akadályokon való átugratást. A hegyikerékpárosok kedvelt útvonala a Große Jogl mountainbike ösvény, amely a Joglland-Waldheimat régió mind a 11 településén áthalad. Az élménybringások visszakapcsolhatnak néhány fokozatot és elmerülhetnek az álomszép tájban. Egy dolog minden esetben garantált: a kerékpárosok Kelet-Stájerországban feledhetetlen élményekkel gazdagodhatnak.

  A Sommeralmon található Siebenkögel-körút az Almenland Natúrpark egyik legszebb túraútvonala. Nagyobb emelkedők nélkül, alpesi legelőről alpesi legelőre halad és folyamatosan nagyszerű kilátást kínál a környékre. A szó legszorosabb értelmében vett „csúcspont” a Plankogel hegycsúcs, ahonnan 360 fokos panoráma nyílik. A Hochwechsel-hegyen kialakított Hütte körtúra a Wechsel alpesi rétjein és legelőin át vezet, csodás kilátást és több pihenési lehetőséget is kínálva az útba eső alpesi menedékházakban.

  Élmények az egész családnak: az alpesi legelőről a juhtenyésztőkhöz, a falusi gazdaságból a szarvaskörte völgyébe, a tótól az állatkertbe, az erdőből a gyógynövénybirodalomba vagy az ökoparkba, ha esne az eső... Az erdőkön és réteken át tett túrák alkalmával a gyerekek erdei detektívekké válhatnak, hiszen nincs is izgalmasabb annál, mint közvetlen közelről megfigyelni az állatokat és a növényeket. Igazán szórakoztató kaland a természetet nagyítóval felfedezni és a gyerekek gyorsan rálelhetnek a kedvenc helyükre is.

  Kelet-Stájerország természeti kincsei és szakrális látnivalói nagyszerűen felfedezhetők egy templomról templomra vezető túra során. Az ingyenes audioguide tájékoztató segítségével mindenki a saját tempójában ismerheti meg Kelet-Stájerországot, távol a nyüzsgéstől és a megszokott, kitaposott útvonalaktól. Kelet-Stájerország szelíd dombhátai ideálisak a természetben való pihenéshez. Jót tesz a szívnek és a léleknek egyaránt. 

  TV Oststeiermark
  St. Johann bei Herberstein 100,  8222 Feistritztal 
  Tel.: +43 3113 20678
  info@oststeiermark.com
  www.oststeiermark.com

  SZÁLLÁSHELYEK

  A Fischbach, Hartberg és Stubenberg között található üdülőhelyeken különböző kategóriájú szálláshelyek széles választéka várja az üdülővendégeket.

  KERESÉS ÉS FOGLALÁS

  Élvezni a szabadságot. Elmerülni a természetben. Új dolgokat felfedezni. Egész egyszerűen csak fellélegezni. Utazzon oda, ahová a szíve viszi és találja meg a megfelelő szállást a Kelet-Stájerországban töltött üdüléséhez már most!

  Szálláshelyek keresése online

  ITT AZ IDEJE, HOGY EGY KIS IDŐT TÖLTSÜNK A TERMÉSZETBEN

  Kelet-Stájerországban természeti élmények sokasága várja az üdülővendégeket. A kínálat az Almenland és a Pöllauer Tal Natúrparktól az olyan természeti gyöngyszemekig terjed, mint a Rába-szurdok, a Feistritz-szurdok vagy a Lafnitz folyó ártere. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mindez nagyszerűen felfedezhető két keréken is.

  Személyre szabott ajánlatot keres?

  KÉRJEN ÜDÜLÉSI AJÁNLATOT!

   

   

  Fedezze fel az üdülőrégiót nyáron!

  MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ KELET-STÁJERORSZÁGRÓL