© Harry Schiffer Photodesign | Harry Schiffer
Van de stad de natuur in binnen 10 minuten

GRAZ EN OMGEVING

  GLINSTERENDE LICHTJES EN CULINAIR GENIETEN

  Wie in de adventstijd naar Graz gaat, komt in een waar kerstsprookje terecht. In en om de stad stuit je op een keur aan kerstmarkten waar je winterse lekkernijen kunt proeven.

  WEES WELKOM

  Graz werd met recht uitgeroepen tot GenussHauptstadt van Oostenrijk. In de winter hangt er in de straten en op de knus verlichte kerstmarkten van de stad een gezellige kerstsfeer en kun je in de omgeving genieten van de meest uiteenlopende wintersportactiviteiten.

  © Harry Schiffer Photodesign | Harry Schiffer
  © kump.photography | F. Kaltenegger
  © Region Graz | Tom Lamm

  EEN SCHITTERENDE TIJD

  De adventstijd in Graz en omgeving bewijst dat voorpret echt de beste pret is. Kom samen met de lokale bevolking alvast in de kerststemming!

  In de aanloop naar kerst wordt de stad Graz feestelijk versierd en omgetoverd tot een bijzonder lichtjesparadijs. Een wandeling door de stad krijgt daardoor een heel bijzondere flair. Neem ook eens een kijkje bij het stadhuis, waar op de voorgevel een reusachtige adventskalender is geprojecteerd. Overal in de stad kun je naast genieten van al dat moois ook genieten van heel veel lekkers. Met recht dus een ‘GenussHauptstadt’!

  Graz telt niet vier, maar vijf jaargetijden. De adventstijd is hier namelijk een seizoen an sich. De hele stad is gehuld in die knusse kerstsfeer, met een keur aan sfeervolle kerstmarkten. Neem bijvoorbeeld de prachtige Aufsteirern-Christkindlmarkt op de Schlossberg, met uitzicht over de daken van Graz. Ook de kerststal van ijs in het Landhaushof is een absolute must-see; het is ‘s werelds allereerste kerststal van ijs en ook nog eens de grootste. Voor meer ijspret kun je terecht bij de Grazer Winterwelt, een droom van een schaatsbaan direct onder de Schlossberg.

  Een onvergetelijk uitstapje voor jong en oud is Lumagica, een magisch lichtjespark bij golfbaan Murhof iets ten noorden van Graz, met meer dan driehonderd verlichte objecten. Wandel door een sprankelende, sprookjesachtige wereld vol lichtgevende bosbewoners en majestueuze figuren.

  Tijdens een bezoek aan een van de vele knusse kerstmarkten in en om Graz kom je alvast helemaal in de stemming voor de feestdagen. De geur van gevulde appels en warme wafels begeleidt je van de ene naar de andere adventsmarkt. Op slechts een paar kilometer buiten de stad wacht je in Frohnleiten een magische wandeling door een sprookjesachtige wereld vol lichtjes. Ook de kerststallententoonstelling in het klooster van Rein is een bezoekje waard.

  TV Region Graz
  Messeplatz 1/Messeturm, A-8010 Graz
  Tel. 0043-316-8075-0
  info@regiongraz.at
  www.regiongraz.at

  ACCOMMODATIES

  In Graz en omgeving is er een ruime keuze aan accommodaties. Van stijlvolle tophotels tot aan rustieke vakantiehuizen en rustige accommodaties midden in de natuur: er is voor elk wat wils.

  ZOEKEN & BOEKEN

  Voel de vrijheid. Verken de natuur. Ontdek nieuwe dingen. En geniet, geniet, geniet. Reis je hart achterna en vind hier een passende accommodatie in Graz en omgeving. 

  ACCOMMODATIE ZOEKEN

  IN EN OM GRAZ

  Wie houdt van cultuur en goed eten, zit in Graz en omgeving helemaal goed. Maar ook voor actievelingen is deze bestemming  absoluut de moeite waard.

  Speciale wensen of op zoek naar een vakantie op maat?

  INFORMATIE AANVRAGEN

   

   

  Ontdek wat Graz en omgeving ‘s winters te bieden heeft

  MEER VAKANTIETIPS